Zangtalent aan Zee: Stephanie de Wildt

Al zo lang ik mij kan herinneren heb ik ontzettend veel plezier in het zingen. In Wijk aan Zee groeide ik (gelukkig) op in een omgeving met veel muziek. Als 7 jarige mocht ik (eindelijk) meezingen in het Jeugdkoor van de Odulphuskerk. Dat was gezellig, maar ook behoorlijk “fanatiek”. Dirigente Marja Westerbeek leerde ons zuiver en meerstemmig zingen. Ook op school werd veel en vaak gezongen. Iedere twee jaar werd er groots uitgepakt met een door meester Nieuwboer zelf geschreven musical. De liedjes van deze musicals kennen veel generatiegenoten (en ikzelf) nog steeds uit het hoofd. En ook op mijn middelbare school was muziek nooit ver weg. Via Muzieklerares Boukje Bouwhuis belandde ik als zangeres in de schoolband van het Pius X College, die optrad tijdens schoolfeesten. Wij waanden ons heuse popsterren… Het Jeugdkoor verruilde ik voor het, meer volwassen Themakoor, waarin ik, inmiddels al 39 jaar, nog steeds onder leiding van Marja, iedere dinsdagavond de tweede sopraanpartij zing. De schoolband bestaat al lang niet meer, maar ook het zingen in (gelegenheids)bandjes ben ik blijven doen. Muziekavonden in de kroeg, dorpsfeesten en smaakmarkten; voor wie muziek wil maken is er in Wijk aan Zee altijd wel een gelegenheid. Zingen, samen muziek maken, is en blijft mijn allergrootste hobby.

Dat ik als 1 van de 6 ben uitgekozen om 12 november met het Tata Steel Orkest op te treden vind ik fan-tas-tisch. Een keer meezingen met een groot orkest stond al heel lang op mijn wensenlijstje. Van dit unieke optreden ga ik dan ook volle bak genieten.

Een hartelijke groet,
Stephanie de Wildt