Zangtalent aan Zee: Johanna Coyne

Na heel wat jaren weg te zijn geweest uit de theaterwereld, sta ik nu hier in Nederland voor mijn allereerste optreden voor jullie.

Op dit moment woon ik in Heemskerk met mijn Nederlandse partner en onze kleine meid van 1 jaar oud. Ik ben geboren in Engeland. Ik begon met zanglessen toen ik acht jaar oud was. In 2014 haalde ik mijn diploma in Muziek & Theater en heb de kneepjes van het vak geleerd van beroemde zangdocenten zoals Sarah Leonard en Sarah Rhodes. In het verleden heb ik opgetreden tijdens twee live tv-evenementen: de ‘One Sun, One World’-show van de BBC in de Royal Albert Hall in 2009 en in een koor bij de rugbywedstrijd tussen Engeland en Frankrijk. Ik heb ook rollen gespeeld in vijf operettes van Gilbert en Sullivan, en een van mijn favoriete rollen was die van Josephine in ‘HMS Pinafore’ in 2013. In datzelfde jaar stond ik ook op het podium als Franca in de musical ‘The Light in the Piazza’. Naast mijn theaterwerk was ik enkele jaren de leadzangeres van een lokale bigband en zong ik in een driestemmig close-harmony trio genaamd Colibri.

Mijn liefde voor zingen is altijd een belangrijk deel van mijn leven geweest, zelfs toen ik van carrière wisselde. Daarom ben ik, na al die tijd, ontzettend trots en opgewonden om samen met het Tata Steel Orkest het podium te betreden.