Met de startersklas voor blazers maken leerlingen op een leuke manier kennis met muziek maken. Het orkest heeft met de startersklas een opleiding ontwikkeld voor leerlingen van ongeveer 9 t/m 12 jaar. De startersklas bestaat uit muzieklessen en spelen in een orkest. Onderzoek wijst uit dat muziek de ontwikkeling van kinderhersenen sterk stimuleert. Daarnaast wat is er leuker dan samen muziek maken?

Muzieklessen

De muzieklessen worden gegeven door vakdocenten. De lessen duren een half uur en worden in Beverwijk gegeven. De leerlingen krijgen een leeninstrument en lesboek.

  • Klarinet- en saxofoonlessen worden gegeven door onze houtdocent, Ineke Wentink op donderdagmiddag.
  • Trompet-, trombone-, hoorn- en euphoniumlessen worden geven door onze koperdocent Marcel Mooibroek. De lestijden zijn in overleg.

Is er interesse voor een ander instrument, neem contact met ons op: startersklas@tatasteelorkest.nl.

De lessen zijn individueel of samen met een andere leerling (duolessen). Individuele lessen zijn één keer per twee weken. Duolessen worden iedere week gegeven. Duo’s kunnen in overleg met leerlingen, ouders/verzorgers en docent worden samengesteld.

Wekelijkse orkestrepetitie

Met de leerlingen wordt na vier weken een klein orkest opgezet onder leiding van dirigent Thomas Geerts. De repetities zijn wekelijks op woensdagavond van 18.30 tot 19.00 in het bedrijfsrestaurant van Tata Steel, het Dudok Huis, in Velsen-Noord.

Kosten

De Startersklas wordt aangeboden voor €55,- per maand, dit is inclusief:

  • Eerste maand gratis.
  • Een leeninstrument en lesboek.
  • Les van een vakdocent.
  • Gezamenlijk les in orkestverband.
  • Lidmaatschap bij het Tata Steel Orkest (t.w.v. €12,- per maand).

Planning

Inschrijven kan uiterlijk t/m 12 mei 2023. De start van de individuele lessen begint in de week van 22 mei 2023 en 4 weken later start het orkest op woensdagavond. Inschrijven kan via het online formulier.