Tata Steel Orkest zoekt jonge leerlingen voor startersklas!

Met deze klas maken leerlingen op een leuke manier kennis met muziek maken. Met de startersklas heeft het orkest een opleiding ontwikkeld voor leerlingen van ongeveer 9 t/m 12 jaar. De startersklas bestaat uit muzieklessen en spelen in een orkest. Onderzoek wijst uit dat muziek de ontwikkeling van kinderhersenen sterk stimuleert. Daarnaast, wat is er leuker dan samen muziek maken?

Muzieklessen

De muzieklessen worden gegeven door vakdocenten. De lessen duren een half uur en vinden plaats in Beverwijk. De leerlingen krijgen een leeninstrument en lesboek.

  • Klarinet- en saxofoonlessen worden gegeven door onze houtdocent Ineke Wentink op donderdagmiddag.
  • Trompet-, trombone-, hoorn- en euphoniumlessen worden geven door onze koperdocent Marcel Mooibroek. De lestijden zijn in overleg.

Is er belangstelling voor een ander instrument, neem contact op met: startersklas@tatasteelorkest.nl.

Individuele lessen zijn één keer per twee weken. Duolessen worden iedere week gegeven en kunnen in overleg met leerlingen, ouders en docent worden samengesteld.

Wekelijkse orkestrepetitie

Met de leerlingen wordt na vier weken een klein orkest opgezet onder leiding van dirigent Thomas Geerts. De repetities zijn wekelijks op woensdagavond van 18.30 tot 19.00 in het bedrijfsrestaurant van Tata Steel, het Dudok Huis, in Velsen-Noord.

Kosten

De startersklas wordt aangeboden voor €200,- voor 5 maanden, dit is inclusief:

  • Een leeninstrument en lesboek.
  • Les van een vakdocent.
  • Gezamenlijk les in orkestverband.
  • Lidmaatschap bij het Tata Steel Orkest (t.w.v. €12,- per maand).

Data en Inschrijven

Inschrijven kan door het ingevulde formulier op te sturen naar startersklas@tatasteelorkest.nl. Dit kan t/m 12 februari 2023. De start van de individuele lessen begint in de week van 20 februari 2023 en 4 weken later start het orkest op woensdagavond.