Op 10 jarige leeftijd begon Marije met het bespelen van de bugel bij fanfare Irene te Grootebroek. Als trompettist en bugellist speelde zij o.a. in het Noord-Hollands Fanfare Orkest, het Noord-Hollands Jeugdorkest, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het Nationaal Jeugdorkest van België.

 

Na haar diploma VWO ging Marije rechten studeren aan de UVA en trompet aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Klaas Kos, Frits Damrow en Peter Masseurs. Daarna volgde zij gedurende een aantal jaren structureel trompetlessen in Zweden bij de befaamde trompet pedagoog Bo Nillson. Naast haar diploma trompet behaalde zij aan het Sweelinck concervatorium ook haar diploma voor de opleiding Hafa-directie bij Danny Oosterman en Gerrit Fokkema.

Marije remplaceert als freelance trompettist bij diverse klassieke orkesten, militaire orkesten, musical en theater producties. Als vaste dirigent werkt zij bij fanfare Eensgezindheid te Egmond-Binnen, fanfare Ons Genoegen Wognum Grootebroek en is zij interim dirigent bij het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest. Voor Kunstfactor Muziek is zij werkzaam als geëxamineerde en orkestcoach met als expertise jeugd en werving. Marije is een veelgevraagd jurylid bij festivals in de regio Noord- en Zuidholland.