Kerstconcert met Erica Yong

The Soul of Christmas – Kerstconcert met Erica Yong en Tata Steel Orkest in Kennemer Theater

Bestel hier uw kaarten!

“Op zondagmiddag 15 december geeft het Tata Steel Orkest weer zijn traditionele kerstconcert in het Kennemer Theater in Beverwijk. Het concert bestaat uit twee gedeelten: een Brits en een Amerikaans gedeelte. In het Britse gedeelte wordt begonnen met Mannin Veen waarin de volksmuziek van het eiland Man in de Ierse Zee een hoofdrol speelt. We vervolgen met muziek uit de film “een Reis om de Wereld in 80 dagen” waarin de Engelsman Phileas Fogg om een weddenschap te winnen in 80 dagen rondom de wereld moet reizen. Na terugkomst in Londen is het tijd voor de kerstmuziek die dan ook vanaf dit moment de boventoon voert in ons programma. Vele bekende favorieten komen aan bod, maar ook het minder bekende en ingetogen “Sleigh Ride” van Frederick Delius. Het orkest begeleidt de Nederlandse zangeres Erica Yong in een aantal kerstliederen. De popversies die eerder door Josh Groban, Sheryl Crow en Michael Bublé vertolkt werden passen helemaal bij haar zangstijl.”

“Na de pauze trekken we over de plas naar de Verenigde Staten. Met het Christmas Festival van Leroy Anderson én zijn gezongen swingende versie van Sleigh Ride wordt de toon gezet! We gaan naar de Noordpool met de Polar Express en de slagwerkgroep verklankt het Noorderlicht. We sluiten het concert af met een brok Christmas Soul waarin Erica Yong en het orkest op een feestelijke manier de kerstperiode inluiden.”

Het Opleidingsorkest o.l.v. Thomas Geerts verwelkomt u ook al voor het concert bij binnenkomst in de foyer van het theater. Kortom, het Tata Steel Orkest schotelt u, onder leiding van onze chef-kok Marije Koopmans en sous-chef Thomas Geerts, een mooi muzikaal en afwisselend kerstmenu voor. Wij hopen dat het u zal smaken.

Het concert begint om 14.30 uur. Het Opleidingsorkest speelt vanaf 13.30 uur in de foyer. Kaarten à € 12,50 (inclusief garderobe en pauzedrankje) zijn verkrijgbaar bij het Kennemer Theater en in de voorverkoop voor € 10,- via de leden van het orkest of via kaarten@tatasteelorkest.nl (06-51079045).

Wanneer:
Zondag 15 December 2019
Formatie:
Tata Steel Symfonisch Blaasorkest
Locatie:
Kennemer Theater
Adres:
Kerkplein 1, 1941 HD Beverwijk
Tijd:
Aanvang 14.30 uur zaal open om 14.00 uur