Jublieum concert 14 mei 2022 groot succes

Afgelopen zaterdag vierde het Tata Steel Orkest viert haar 80-jarige bestaan met een fantastisch jubileumconcert in het Congrescentrum van het Dudok Huis. Voor een volle zaal met ongeveer 300 toehoorders opende het orkest met het indrukwekkende  ‘Vesuvius’ van de componist Frank Ticheli, gevolgd door het filmische stuk ‘Pompeii’, gecomponeerd door José Alberto Pina. Daarna volgt de paso doble ‘Hispanico’, van Nuno Osório.

Steel Overture
Het hoogtepunt van de avond was uiteraard de wereldpremière ‘Steel Overture’.  Dit werk is in opdracht van het Tata Steel Orkest gecomponeerd door de Spaanse componist José Alberto Pina, waarbij hij geïnspireerd is door de beelden van Tata Steel in IJmuiden. Speciaal voor deze wereldpremière was de componist Pina op deze avond zelf aanwezig in de zaal.

Muziek en film, een perfecte combinatie
Afsluitend werd de ‘Steel Overture’ nog één keer gespeeld, waarbij op twee grote TV-schermen in de zaal een speciaal voor dit muziekstuk gemaakte film werd vertoond over Tata Steel in IJmuiden. De mooie muziek en beelden pasten perfect bij elkaar, de passie voor het bedrijf was duidelijk voelbaar.

Volgende optreden
Het orkest speelt op zondag 29 mei tijdens de Smaakmarkt op het Meifestival in Wijk aan Zee. Om 14.30 uur laat het Opleidingsorkest van zich horen. Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest treedt op om 16.30 en om 18.30 uur.