Coro con Acciaio

Op zondag 6 november geeft het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest o.l.v. dirigent Erik Jansen een concert in samenwerking met het Vriendenkoor Echt uit Limburg o.l.v. dirigent Hennie Ramaekers. In een tijdloos concert genaamd Coro con Accacio, ofwel Koor met Staal, worden opera en koor gecombineerd met de unieke klank van staal, het Tata Steel Orkest.

Zangvereniging Vriendenkoor uit Echt is een mannenkoor met een uitstekende reputatie, een rijke culturele traditie en een internationaal repertoire. Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest kent een rijke historie als trots bedrijfsorkest, waar Hennie Ramaekers tevens jarenlang zijn passie heeft gedeeld als dirigent. Dat het orkest en koor een dubbelconcert zal geven, is dan ook een prachtige samenwerking.

Het repertoire bestaat uit een aantal heel bekende werken zoals La Gazza Ladra (G. Rossini), een prachtige solo door sopraan Levy Pletting in I Shall Love But Thee (J. Van der Roost), het Slavenkoor “Coro di Schiavi Ebrei” (G. Verdi) en Chor der Schmiedegesellen (G.A. Lortzing). Uiteraard zal het programma ook gevuld zijn met verrassingen.

Het belooft een bijzonder concert te worden, waarbij de beste klassieke werken voor zang en orkest worden gecombineerd. Zang en orkest, Limburg en Noord-Holland, emotie en passie, opera en staal, kortom: Coro con Accacio!

Wanneer:
6 november 2022
Formatie:
Tata Steel Symfonisch Blaasorkest en het Vriendenkoor Echt
Locatie:
Philharmonie Haarlem
Adres:
Lange Begijnestraat 11, 2011 HH Haarlem
Tijd:
15.00u
Entrée:
€ 17,50